Újranyitás

2022.12.11. 16:56

December közepén kinyit a visontai gyógyfürdő

December közepétől újra kinyit a csokonyavisontai fürdő – sajtótájékoztatón jelentették be ezt pénteken a településen.

Györke József

Hajtó Péter, a tulajdonosok képviselője elmondta, hogy december 16-án elsőként a fedett medencét nyitják meg a látogatók előtt, majd a felújítások és a laboreredmények sorrendjében nyitják a többi részleget is. A teljes nyitás 2023. májusára várható, addig 14 éven aluliakat nem fogadhatnak. Jelenleg a gépészeti felújításokat végzik. Zajlik az arzénmentesítés és vastalanítás. Új arculatot kap a fürdő és szeretnék minél jobban kihasználni a környezetbarát, geotermikus energiát. A 140 milliós adósság 50 százalékát már letudták. 

Elhangzott: huszonöt százalékkal drágulnak a belépőjegyek, de a korábban megvásárolt bérletek érvényben maradnak. Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere elmondta: a járvány és a korábban meghiúsult adásvétel miatt nehéz helyzetbe került az önkormányzat is, hiszen a bevételeik harmada a fürdőről származott. Végre azonban összeállt egy ütőképes csapat, akik egymást segítve dolgoznak a magújulásért. 

Szászfalvi László ország­gyűlési képviselő elmondta: sikerült megmenteni és működőképessé tenni a fürdőt, amely hatalmas értéke a térségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában