Fotók

2022.12.22. 13:55

Édességért vetélkedtek és együtt ünnepeltek a rászoruló gyerekek

Közel félszáz mélyszegénységben élő gyermeknek szervezett a Mélyben és Reményben Alapítvány karácsonyi ünnepséget csütörtök délelőtt. A játékos vetélkedőkön gyűjtött pontokat édességre válthatták be, majd a kaposvári székesegyházban áldást kaptak a családok.

Góz Lilla

Izgatottan figyelték, hogy milyen feladatokat kell teljesíteniük a gyerekeknek. Volt olyan állomás, ahol szaloncukrokat kellett pohárba célba dobni és elkapni, karácsonyi puzzlet kirakni vagy plüss állatokkal szlalomozni.

– Betűkből kellett karácsonyi dolgokat megjeleníteni, majd három dobozból kiválogatni a fenyőfa díszeit, eddig minden feladat sikerült – mondta el Pintér Jázmin, aki Rinyakovácsiból érkezett a püspökség nagytermébe. Sokan családjukkal együtt jöttek el.

– Két éve vagyunk kapcsolatban az alapítvánnyal, hetente meglátogatnak minket, mindenben számíthatunk rájuk – mesélte Orsós József, aki tüdőbetegséggel küzd és négy gyermeket nevel feleségével. Büszkén mondta, hogy legnagyobb fiúk erdészként dolgozik és hamarosan végez lányuk cukrászként, másik fiúk pedig mezőgazdasági gépszerelőként. – Nagyon dolgos gyerekek, már mondták nekik a gyakorlati helyükön, hogy az iskola után maradhatnak ott dolgozni – mondta el az édesapa. Legkisebb fiúkkal, Rolanddal jött a rendezvényre, aki karosszéria lakatosnak tanul.

– A koronavírus járvány miatt két év után tudunk újra együtt ünnepelni, az energiakorlátozások miatt nehezen találtunk helyet, de szerencsére Varga  László püspökatya befogadott minket és ide a nagyterembe mindenkit meghívhattunk és busszal hoztuk a családokat – mondta Mohayné Farkas Ibolya, a Mélyben és Reményben Alapítvány elnöke. Hozzátette: a gyereknek játékos vetélkedővel készültek és a pontjaikat beválthatták édességre.

– Hatvan kaposvári, kiskorpádi, gigei, rinyakovácsi mélyszegénységben élő gyermeket támogatunk, a héten mindenkinek személyre szóló csomagot vittünk, amelyet munkatársaim állítottak össze adományokból és a szülőknek a karácsonyi sütéshez szükséges alapanyagokat kaptak – emelte ki Mohayné Farkas Ibolya. A vetélkedőt követően Varga Péter, a kaposvári székesegyház plébánosa áldást mondott a családokra és közösen imádkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában