Házhozszállítás

2022.12.10. 09:00

November óta nincs megállás, karácsonyig tart a hajtás a futároknál

Az üzletek végigjárása helyett egyre többen rendelnek karácsonyi ajándékot, a futároknak már elkezdődött az év végi hajrá, megállás nélkül dolgoznak. Szinte mindannyian növelték kapacitásukat az ünnepek előtt. Azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbbek a csomagautomaták.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

– Már a novemberi akciók is felpörgették a piacot és a hajtás minden héttel csak tovább nő. A legnagyobb roham a karácsony előtti utolsó héten várható – mondták lapunknak a megkérdezett somogyi futárok. 

– Tavaly bővítettük a központi üzemünket és karácsony előtt több dolgozót vettünk fel, hogy minden igényt ki tudjunk elégíteni – mondta el Farkas Gergely, a GLS Hungary Csomaglogisztikai Kft. ügyvezetője. Hozzátette: egy-egy decemberi csúcsnapon az éves napi átlag kétszeresére emelkedik a forgalmuk. A legtöbb munkájuk mindig a karácsonyi ünnepek előtti héten várható. – Aki december 22-én rendel és az adatokat helyesen megadja, neki még december 23-én kiviszik a csomagot a futáraink – tette hozzá Farkas Gergely. Megjegyezte: országszerte találhatóak csomagautomatáik, amelyek egyre népszerűbbek. – Sokan otthonukban vagy munkahelyükön nem tudják átvenni a küldeményeket, így kényelmesebb nekik a központi helyen található automatához elmenni – jegyezte meg az ügyvezető. 

Karácsony közeledtével általános tapasztalat, hogy növekszik a csomagok száma a Magyar Postánál is. Megkeresésünkre azt közölték, hogy jelenleg országszerte már több mint 220 csomagautomatával szolgálják ki az ügyfeleket, amelyek számát folyamatosan növelik. A csomagautomatákban a nap bármely időszakában kényelmesen, biztonságosan adhatók fel és vehetők át a csomagok. Somogy megyében tavaly az utolsó negyedévben mintegy 126 ezer csomagot kézbesítettek, amely hat százalékkal több az előző évhez képest. 

 

Ötször több csomag utazott 

Tavaly 2017-hez képest a Magyar Posta megötszörözte csomagfeldolgozási képességét. Tapasztalatok alapján elmondható, hogy az ügyfelek a megyében főleg december közepén adják fel a legtöbb csomagot. Azt javasolják ügyfeleiknek, hogy a belföldre szóló küldeményeik feladását ne hagyják az utolsó napokra és ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mert mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll rendelkezésre és a csomagkézbesítéshez a karácsonyi időszakban több járművet állítanak be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában