Ünnepi juttatás

2022.12.19. 07:00

Teljes havi bért tesz a dolgozó fenyőfája alá a munkáltató

Karácsonyi jutalom, 13. havi fizetés, prémium pulykapénz: bár fordulatos éven vannak túl a somogyi cégek, ahol lehet, az ünnepek előtt támogatják az alkalmazottakat. Ebben az évben különösen jól jön az extra pénz.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

A marcali Marylla Kft.-nél valamennyi dolgozó számíthat a karácsonyi juttatásra. Az alkalmazottak csaknem egy havi bérüket kapják, s az utaláskor figyelembe veszik a hiányzásokat és a teljesítményt is, a csapat zöme varró, illetve betanított munkás. Mihalicsné Kemény Mária ügyvezető igazgató azt mondta: az idén december 16-án dolgoznak utoljára, s aznap ünnepélyes állófogadáson vendégelik meg a dolgozókat. 

– 112-en vagyunk a cégnél, közülük hárman 40 éve, egy-egy szakember 45, illetve 50 éve dolgozik itt. Bár az idén sok gond volt, de eredményes évet zárunk – mondta. 
A kaposvári Videotonnál több száz millió forintot fordítottak az év végi juttatásokra. Fábián Balázs, a Videoton igazgatója elmondta: két telephelyükön – Kaposvár, Marcali – több mint ezren részesültek ebben. 

A nagyatádi Atád Coop Zrt. alkalmazottai – fejenként – 25 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak. A társaság 12 településen üzemeltet boltot, s 80 alkalmazottat foglalkoztat. Butor Sándor cégvezető hangsúlyozta: kollégáiknak tavaly is adtak támogatást, s remélhetően erre jövőre is lehetőségük nyílik. 

Vörös Péter, a balatonboglári Vörös és Társa Papír-Írószer Áruház ügyvezetője azt mondta: karácsonyi jutalmat ők is fizettek a dolgozóknak. A 2023-ban alapításának 30. évfordulóját ünneplő vállalkozásnál hosszú ideje hagyomány az ünnepi juttatás. 

– Eldőlt, hogy kollégáinknak mindenféleképp adunk tizenharmadik havi fizetést – mondta Simonyi Gábor, a kaposvári Gábor-Ablaktechnikai Kft. ügyvezető igazgatója. – S közvetlenül karácsony előtt egy vacsorára is meghívjuk a csapatot. 

Még számolnak 

Mezei Gábor, a kaposújlaki Wolfsystem Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: még gondolkodnak a jutalmon, december közepéig döntenek. Kornyik Csaba, a kaposújlaki Avia-Rent Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: lehetőségeikhez képest szeretnék megbecsülni a dolgozóikat. Az összejövetelen várhatóan 30-an vesznek részt. 

– Karácsony előtt jutalmat fizetünk azoknak, akik 5, 10 vagy 15 éve állnak a cégünk alkalmazásában – hangsúlyozta Seres László, a barcsi Seres Kft. ügyvezető igazgatója. – A csaknem 100 munkatársból közel 20-an számíthatnak erre, s összességében 1,5 millió forintot fordítunk juttatásra. 

Az iharosberényi Kertax Kft.-nél nagyjából 1,5 millió forintot fizettek a dolgozóknak, a fizikai munkások havi bérük közel 30 százalékát vehették fel. Murvai Dániel ügyvezető igazgató kiemelte: vállalkozásuknál vannak olyanok is, akik már csaknem 15 éve dolgoznak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában