Év végi jutalom

2022.12.08. 11:39

Saját készítésű portékával támogatják a gyerekeket

Saját készítésű portékáikat árusítják iskolák, óvodák és civil szervezetek a karácsonyi petákvásárban. A bevételt a gyerekek javára használják fel.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Róbert

A szülői munkaközösség tagjaival együtt készítették az apró ajándékokat, mutatta portékájukat Takács Mariann, a szentgáloskéri óvoda óvónője. A befolyt pénzből kirándulni mennének, fejlesztőeszközöket vennének. A szentgáloskéri a somogyjádi térségi óvoda kis, egycsoportos tagóvodája, mindössze tizenegy gyermek jár oda. A munkában még azok a szülők is segítettek, akiknek a gyermekei már kijárták az óvodát. – Hatodik alkalommal szerepelünk a petákvásáron – mondta Horváth Rita óvónő, a kaposvári Arany János Tagóvoda munkatársa. – A Boldog Gyermekkorért Alapítvány vagyonát szeretnénk gyarapítani a saját kézműves termékeink árusításával. Textiljátékok, filcfigurák, asztali díszek, sőt szaloncukrok sorakoznak a kínálatunkban, mindezekből remek karácsonyi ajándék lehet. Varróestet szerveztünk, ahol a szülők és a dolgozók együtt alkottak, sőt a nyugdíjas kolléganők is besegítettek. 

Fotós: Lang Róbert

Jutalomkönyvekre, felszerelésre és utazásra költik 

A kaposvári Hangya Tanoda gyermekeinek keze munkája is benne van a kiállított tárgyakban. A befolyt összeget a tanoda hagyományos karácsonyi ünnepségére és családi napra fordítanák. A tanodába hátrányos helyzetű, főként roma származású diákok járnak felzárkóztató foglalkozásokra. Zömük általános iskolás, de középiskolások is tanulnak náluk. Örömmel vettek részt a munkában, sőt még az árusításba is besegítenek majd. A szennai Fekete László Általános Iskolából együtt érkeztek a lelkes szülők és a tanárok, hogy az oktatási intézmény alapítványának számára gyűjtsenek, a tárgyak főként a szülők, nagyszülők keze munkáját dicsérik. A bevételből jutalomkönyveket vennének a diákoknak, minden peták jól jön egy iskolában, mondta Wallingerné Kiss Borbála tanítónő. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában