Gyász

2023.02.23. 15:13

Ikonikus fül-orr-gégészét gyászolja Kaposvár

Ikonikus gyógyítóját veszítette el Kaposvár. Tragikus hirtelenséggel szerdán elhunyt Totth László fül-orr-gégész főorvos, aki több mint fél évszázada dolgozott azon, hogy minél több siketet gyógyítson halló emberré. Több száz gyermeknek ültetett be cochleáris implantátumot, amivel halló felnőttekké válhattak.

Góz Lilla

Totth László 1945. augusztus 10-én született Vámosgyörkön. Jászárokszálláson, majd Egerben végezte az általános és középiskolát. Az érettségi után dolgozott többféle területen. Műtőssegédként javasolták neki, hogy induljon az orvosi pálya felé. 1968-ban nyert felvételt a Pécsi Orvostudományi Egyetemre. A diploma megszerzése után több évtizedig dolgozott a kaposvári kórházban, 1999 óta a Duráczky Módszertani Központ Audiológiáját vezette. Munkája elismeréseként 2020-ban megkapta a Batthyány-Strattmann László-díjat.

Legutóbbi, hírportálunknak adott interjújában is felhívta arra a figyelmet, milyen ártalnmasak a fülbe, fülre tett hangos zenelejátszók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában