Fotók

2023.02.20. 17:16

Nagy somogyi fánkdiadal Zalában, mutatjuk mit sütöttek ki a nemesdédi angyalok

Négy díjat is szereztek a nemesdédiek a 15. Országos Farsangi Fánkfesztiválon a hétvégén.

Marosi Gábor

A nagykanizsai eseményen a helyben sütött hagyományos amatőr, és a hozott különleges amatőr kategóriában első helyet érdemeltek ki a somogyiak. Emellett a fesztiváldíjat és a fesztiváligazgatói különdíjat is megszerezték. Halászi Attiláné, a Nemesdéd Angyalai csapat vezetője lapunknak elmondta, hosszú évek óta részt vesznek a szomszédos vármegyei fesztiválon, de egyszerre ennyi elismerést még nem kaptak.

– Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy lenyűgözzük a zsűrit – mondta Halászi Attiláné. – A helyszínen, a Kanizsa Arénában 30 kilogramm lisztet használtunk el, otthon nagyjából 10 kilogrammból sütöttünk fánkot. Igazi különlegességekkel készültünk. Gömöri nagy rózsafánkot, forgácsot, papucsfánkot, fonottat, eklert és képviselő fánkot is csináltunk. A helyszínen hagyományos farsangi fánkot sütöttünk. Ehhez többféle házi lekvárt kínáltunk – tette hozzá a nemesdédi csapat vezetője. A fánkfesztiválon tizenheten mérték össze sütőtudásukat. A fánkokat négyen bírálták el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában