Helyi közélet

2023.02.07. 14:30

Továbbra is viharkárokat számolnak fel a tűzoltók

Hétfőn és kedden is kidőlt fák és lehasadt faágak miatt riasztották legtöbbször a tűzoltókat Somogyban.

Fotó: Barcs HTP

Az egységek több, mint ötven helyszínen láncfűrésszel eltávolították az utakra, háztetőkre, kerítésekre dőlt fákat. Nem egyszer pedig magasból mentő segítségével tudták csak ledarabolni az életveszélyessé vált fákat.

Kaposváron, a Derkovits utcában kidőlt és elszakította az elektromos vezetéket egy tizenhét méter magas fenyő. Az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították a vezetéket, majd a város hivatásos tűzoltói feldarabolták a fát. A Pécsi utcában melléképületre dőlt egy nagyméretű fa, veszélyeztetve az ott parkoló autókat és az arra közlekedőket, a Thököly Imre utcában pedig melléképületre és kerítésre dőlt két fenyőfa. Mindkét helyszínen a kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel avatkoztak be.

Megdőlt egy ezüstfenyő egy barcsi általános iskola udvarán hétfőn, veszélyeztetve az intézmény diákjainak és dolgozóinak testi épségét. A nagyatádi és a barcsi hivatásos tűzoltók magasból mentőről távolítottak el a fát. A komlósdi temetőben pedig ravatalozó épületre dőlt egy fenyőfa, beszakítva annak tetejét. Itt a barcsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Egy huszonöt méteres fenyő is megdőlt Barcson, veszélyeztetve egy kápolnát. A helyi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel tudták ledarabolni a fát és elhárítani a veszélyt. A kaposmérői temetőben pedig egy fa ága hasadt le, ahol a KÖTÉL Egyesület önkéntesei avatkoztak be.

Fotó: Kaposvár HTP, Barcs HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában