KE Cross Run

2023.03.16. 15:32

Kutyás futam nélkül küzdik le az akadályokat

Gyerek-, ifjúsági- és felnőtt kategóriában lehet nevezni az idei MATE Cross Run terepakadályfutó versenyre és egyetemi bajnokságra. Az eseményt a felsőoktatási intézmény a Magyar Honvédséggel közösen szervezi meg a Pannon Lovasakadémia 24 hektáros területén kijelölt pályán április 29-én. A megmérettetés részleteiről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Boldog Zsolt, a MATE Testnevelési és Sport Intézet igazgatója, a Cross Run főszervezője elmondta, 2019-ben hétszáz indulót regisztráltak, két év kihagyás után, tavaly mintegy négyszázan próbáltak szerencsét. Boldog Zsolt kiemelte, kutyás futamot idén nem, rendvédelmit azonban szeretnének indítani. Ebben a kategóriában honvédek, tűzoltók és rendőrök mérik össze kitartásukat. A főszervező hozzátette, a Cross Run a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságba (MEFOB) is beleszámít, ezért bíznak abban, hogy sok hallgató is indul a versenyen.

Április 29-én tartják az idei Cross Runt. 
Fotós: Lang R.

Fehér Ferenc, a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred megbízott ezredparancsnoka az eseményen elmondta, a katonáknak nagyon fontos, hogy egészséges életmóddal mutassanak példát az embereknek. – Az egészség az első lépcsője annak a folyamatnak, amely a mozgással kezdődik és a fizikai képességeink és állóképességünknek a fejlesztésével fejeződik be – hangsúlyozta Fehér Ferenc.

Gombos Péter a MATE Kaposvári Campusának főigazgató-helyettese elmondta, bíznak abban, hogy minél több olyan cég is rajthoz áll majd, akikkel kapcsolatban van az egyetem. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában