Beruházás

2023.03.07. 17:25

Új hőszigetelést kap a közgazdasági technikum

Javában zajlik a KSZC Noszlopy Gáspár közgazdasági technikum több mint nettó 363 millió forintos energetikai beruházása: a külső hőszigetelésen kívül a villamos-hálózatot is korszerűsítik, s mintegy 50 százalékkal csökkenhet majd az energia-fogyasztása a felújítás után.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

- Az orosz-ukrán háború miatt kialakult energiaválság is megerősítette azt a célkitűzésünket, amit 3-4 esztendővel ezelőtt közösen fogadtunk el a kaposváriakkal - hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a keddi sajtótájékoztatón. - Mely szerint a lehető legnagyobb mértékben  energia-független kíván lenni Kaposvár, hogy minél kevesebb  energiát kelljen vásárolni. Különösen most, amikor magas a gáz és a villany ára, igazolta ezt az elképzelésünket.

Fotós: Lang Róbert

Elhangzott: idén csak az intézmények tekintetében  2,3 milliárd forintot kívánnak költeni energia-takarékossági beruházásokra. A volt levéltáron és a könyvtáron kívül a közgazdasági technikumot érinti a munka, s ha minden összejön, akkor a Lamping József építőipari középiskola is sorra kerül. Később újabb energia-takarékossági programot indítanak. Keczeli László, a közgazdasági technikum igazgatója azt mondta: az épület egy külső 15 centi vastag hőszigetelést kap, a tetőt  is szigetelik, s az összes nyílászárót kicserélik. Utána a villamos-hálózatot is felújítják, a lámpatesteket LED-es fényforrásokra cserélik, s fűtőtesteket is korszerűsítik.  Csiba Ágota, a KSZC kancellárja kiemelte: a centrum létrejötte óta közel hatmilliárd forintot  az intézményeik fejlesztésére. A 11 iskolájukból négy Kaposváron van. 

 -- Nem csak szebb, vonzóbb lesz az iskola, hanem energia-takarékosabb is - hangsúlyozta.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában