Szenvedély

2023.04.20. 09:00

'Rókales' Norbi kifizeti a kárt, ha róka jár a tyúkólban

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány a közösségi oldalán tette közzé annak a kisrókának a fotóját, amelyet múlt hét csütörtökön Felsőörsnél mentettek.

T. B.

Ahogy arról írtunk a réten kóborló kölyök gyenge volt, és bundája tele volt különféle élősködőkkel. A megtaláló megfigyelése alapján arra következtettek, hogy a kis jószág már hosszabb ideje egyedül lehetett, nem valószínű, hogy kereste az anyja. Emiatt infúziót kapott, és élősködők elleni szerekkel látták el. A tápszertől és a gondoskodástól a kölyökróka új erőre kapott. Az állatvédő szervezet az eset kapcsán arra kéri a természetjárókat, hogy ha kisrókát találnak, véletlenül se vigyék haza a ragadozót, mert a rókanevelés nem egyszerű táplálást jelent. 

A balatonőszödi Kurunczi Norbert, vagy ahogy csak a közösségi oldaláról ismerik, Rókales Norbi érdeklődésünkre elmondta, hogy több, a felsőörsihez hasonló esettel is találkozott már. Vannak felnőtt rókái, amelyek szinte kutyaként viselkednek vele. Az elmúlt időszakban egy rókákkal kapcsolatos felhívást intézett az internetezőkhöz, mert a rókák „szerelmese”, azokat a rókákat is megmentené, akik tyúkudvarokban okoztak kárt. 

– Ha bárhol Magyarország területén belül egy róka bejut a baromfiudvarba, ott kárt okoz, de a ravaszdit sikerül csapdába ejteni, és amennyiben a rókának nem esik bántódása, rendezem a baromfiudvarban okozott kárt, ha cserébe megkapom a rókát – mondta Kurunczi Norbert. A rókamentő rókamenhelyről álmodó férfi tehát kifizeti a kárt, ezért mindenkit arra buzdít, hogy azonnal értesítsék, ha tudnak hasonló esetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában