Fotók és videó!

2023.05.05. 14:00

Elindulnak a nagybetűs életbe a kaposvári végzősök

Vágyakkal, álmokkal és tervekkel léptek ki egykori iskolájuk kapuján a végzős diákok. Megkezdődtek pénteken a ballagások Somogyban, több ezer fiatal vág neki a nagybetűs életnek, de még jövő héten egy komoly megmérettetés áll előttük, az érettségi.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Mosolygó figurás lufi, taláros manó és szebbnél szebb virágcsokrok. Ilyen különleges ajándékokkal várták a szülők ballagó gyerekeiket.  – Nehéz volt ez a négy év kisfiamnak, de sikerült a feladatokat teljesítenie, valószínűleg marad még ötödévre is – mondta el Molnár Krisztina, miközben izgatottan várta gyermekét. 

A kaposvári közgazdasági iskolában száztíz gyermek ült iskolapadjában az utolsó osztályfőnöki órán. – Nagyon sok barátot szereztem és szerettem ide járni, igaz a koronavírus járvány nagyon megnehezítette a tanulást és izgulok is az érettségi miatt – mondta el Bebes Júlia, aki a vizsgák után sminkiskolában tanulna és nagy vágya, hogy egy saját szalonban dolgozzon. Fehér Dorina két évig egy másik iskolába járt, utána jött át a Noszlopyba.  – Sokkal jobb volt itt a légkör és javultak a tanulmányi eredményeim is, még nem izgulok az érettségi miatt, kicsit a magyar szóbelitől tartok, de remélem minden jól fog sikerülni – tette hozzá a ballagó, aki az ünnepség után sütizéssel, este pedig vacsorával ünnepelt. 

Fotó: Lang R.

– Különleges ez a mai nap, ami örömöt hoz a szívünkbe, miközben felbolydult a világ, kezdődött a covid járvánnyal, a szomszédban háború zajlik, természeti katasztrófák pusztítanak és energiaválság van – mondta el köszöntőjében Keczeli László, a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum igazgatója. Bíztatta a diákokat, hogy tanuljanak tovább vagy maradjanak iskolájukban ötödéves képzésen, így könnyebben el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Mind a négy osztály egy búcsúzó szöveget írt, amelyet az igazgató felolvasott. 

A végzősök nevében Orbán Jázmin búcsúzott.  – Úgy érzem, életem egyik legnehezebb feladata volt a búcsúlevél megírása, iskolánkban váltunk kiskamaszból felnőtté, megtanítottak küzdeni minket és azt is megtanultuk, hogy nem elég az álmokat kitűzni, meg is kell őket valósítani – mondta el a ballagó diák.

Iránytűt adtak a nagybetűs élethez

Somogyban több oktatási intézményben  pénteken tartották a ballagási ünnepségeket, de szombaton is búcsúznak a fiatalok iskolájuktól. Balatonbogláron négy osztályban közel kilencven diák ballagott el. – Nagyon fontos életszakasza volt a gyerekeknek, bízunk benne, hozzá tudtunk tenni valamint, hogy tudjanak boldogulni a nagybetűs életbe – mondta el Balog Krisztián, a SSZC Mathiász János Technikum és Gimnázium igazgatója. Hozzátette: tanulóik csaknem fele továbbtanul egyetemeken, főiskolákon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában