Nyári táboer

2023.06.29. 11:30

Amit főztek, azt ették a kuktatábor kis lakói

Gofrit, gíroszt készítettek, házi spagettit, céklával színezett mákos és diós nudlit főztek, pizzát sütöttek a gyerekek a siófoki gasztrotáborban. A táborlakók azt ették, amit főztek.

Góz Lilla

Idén második alkalommal szerveztek gasztrotábort a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban. – Tavaly is nagy sikere volt a tábornak, de az idén még többen jelentkeztek, 14 gyermek mélyülhetett el a főzés és sütögetés rejtelmeiben június közepén – mondta el Leányvári Krisztina ötletgazda és táborvezető. 
Hozzátette, voltak visszatérő táborosok is, ezért sok új program várta a jelentkezőket. Idén sem maradhatott ki a házispagetti-készítés, ami minden évben a legjobb és legérdekesebb feladat a gyermekeknek. – A táborban azt ettük, amit főztünk, a cél a közös étkezés volt, ahogyan régen a családoknál, sajnos manapság elmarad ez az élmény, amikor egy finom falat mellett elcsevegünk a napi dolgainkról – mondta el Leányvári Krisztina. A gyerekekkel közösen készítettek gofrit, quesadillat, gíroszt, fahéjas csigát, céklával színezett mákos vagy diós nudlit, valamint nagy kedvenc volt a házi pizza. 
A mobiltelefonok idén sem szerepelhettek a táborozók életében, a programok sokasága gondoskodott a kütyük mellőzéséről. A táborozók a mindennapos főzések között sportoltak, játszottak is. Volt számháború, fonalspagetti-húzás, labdajátékok, papírgalacsin-aknapálya. A legkedveltebb játék a szörppong volt. Valenti Zoltán szakoktató idén is sok ízletes, alkoholmentes koktélra tanította meg a gyerekeket, a párakapu pedig gondoskodott a külső hűtésről. Legközelebb augusztus 21-től szervezik meg a gasztrotábort a siófoki iskolában. 

Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában