Utazás

2023.06.24. 16:23

Egy óra alatt áthajózhatunk a fenyvesi kikötőből Szigligetre

Menetrend szerinti hajójárat közlekedik szombattól Balatonfenyves és Szigliget között.

Góz Lilla

 Régi vágya volt a balatoni településeknek, hogy közvetlen el lehessen jutni a déli partól az északi partra. Szombaton ünnepélyes keretek között indult el Balatonfenyvesről a Szent Benedek sétahajó, amely korábban kutatóhajóként szolgált a limnológiai intézetnél, majd egy magánvállalat sétahajóvá alakította át. A 20 méter hosszú vízi jármű 45 főt tud szállítani. A hajó egyébként a nevét a világon elsőként alapított keresztény szerzetesrendről kapta. Lombár Gábor, a település polgármestere elmondta: régi vágyuk volt, hogy közvetlen, átszállás nélkül kössék össze Balatonfenyvest és Szigligetet. Hozzátette: a menetrend szerinti járat július 14-ig hétvégente közlekedik, július 14-től augusztus 27-ig minden nap, majd augusztus 28-tól szeptember 24-ig ismét hétvégente. 

 

Egy órás menetidővel visz át a túlpartra, ott nem várakozik, hanem egyből indul vissza az ott felszállókkal, ugyancsak egy órás úttal. Így egy kellemes sétahajózás után, a déli partiaknak öt órájuk van Szigligeten például várat nézni, kirándulni. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a déli part és az északi part települése összefogott a helyiek, turisták érdekében. Bízik benne hogy a belső-somogyi településeket még jobban megismerik, mint például a csisztapusztai fürdőt, vagy a Nagyberek varázslatos világát akár kisvasúton utazva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában