Félelem szállt a településre

2023.06.12. 18:03

Feketeruhások bográcsoztak: fenyegetésnek vették Somogyváron

Két család között kerekedett konfliktus hétvégén Somogyváron, ahol ismeretlen feketeruhás férfiak érkeztek bográcsozni a községbe.

K.G.

Fotó: Videó pillanatkép

Néhány óra alatt két és félezren osztották meg azt a videót, ami vasárnap délelőtt készült Somogyváron. A felvétel fekete ruhás idegen férfiakat örökített meg a faluban. Egy nemrég a községbe költözött férfi hívta őket segítségül, mert zavarta az, hogy a szomszédban lakó roma család hangosan hallgatta a zenét a Petőfi utcában. Ennek eredménye lett a látogatás, ami megütközést keltett a környéken. 

Két család közötti vitából kerekedett konfliktus, erősítette meg kérdésünkre Gyurákovics Lászó, Somogyvár polgármestere. Tudomása szerint az egyik fél hívta ki a most alkulóban lévő Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjait segítségül. Járták az utcát, beszélgettek, de 

Provokációra alkalmas volt a történet.

 -vélte a településvezető.

 Kisebb csoportosulással végződött a jelenlétük, de a rendőrség végig biztosította a helyszínt, atrocitást nem történt.  Békésnek hirdették a találkozót, és hivatalosan bográcsozni érkeztek, de azért szétnéztek a faluban, a fellépésük akár félelemkeltő is lehetett, állapította meg a polgármester, és hozzátette, hogy akinek bármilyen problémája van, forduljon a rendőrséghez. Az esetről Móring József Attila országgyűlési képviselő is megemlékezett a Facebook-oldalán. Leszögezte, hogy erőszakkal és fenyegetéssel semmit sem lehet megoldani, és káoszhoz vezet, ha bárki a vélt vagy valós sérelmeit egy félkatonai szervezeten keresztül igyekszik orvosolni. Az ügyben Bogdán Imre, a Somogy Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is megszólalt, mindent megtesznek azért, hogy ilyen jellegű megfélemlítés többé ne legyen. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a történtekről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában