Szűrés

2023.06.12. 13:49

„Helybe vitték a szűrővizsgálatokat”

Sonline

A Kaposi Mór Oktató Kórház a tűzoltók egészségét is szem előtt tartja. A tűzoltóságra kitelepülve végeztek szájüregi rákszűrést, anyajegy szűrést és különböző állapotfelméréseket.

A Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda munkatársai három vizsgálatot mindössze harminc perc alatt elvégeztek. A kaposvári tűzoltók meggyőződhettek arról, hogy nincs a szájüregükben rákmegelőző elváltozás, esetleg korai stádiumú daganat. Az állapotfelmérést is fontosnak tartják a tűzoltók, így a vérnyomásmérésen túl a testzsírszázalékukra is kíváncsiak voltak.

A legtöbben a bőrrák korai felismerését célzó vizsgálaton vettek részt, mert sokan világos bőrűek, hajlamosak a leégésre, sok anyajegyük van, esetleg a családban előfordult rosszindulatú bőrdaganat.

A szűrés célja az volt, hogy a panaszt és tünetet nem okozó betegségeket korán felismerjék, szükség esetén idejében kezelésbe vegyék a pácienst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában