Vetélkedő

2023.06.01. 18:53

Megkezdődött a sajátos nevelési igényű gyermekek tanulmányi versenye

A covid után első alkalommal Somogyban rendezik meg a 46. Országos Komplex Tanulmányi Versenyt, melynek Kaposvár ad otthont.

Kovács Gábor

Fotó: panitanphoto

Száz gyermek és ötven kísérő, főként felkészítő pedagógus érkezett az ország valamennyi vármegyéjéből és a fővárosból, és mind ott voltak a csütörtök délutáni megnyitón a városháza dísztermében. A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ szervezte a vetélkedőt a Kaposvári Tankerületi Központ felkérésére. Ez az egyetlen olyan verseny, ami a sajátos nevelési igényű, gyakran sérült gyermekek számára rendeznek a vármegyei döntők után. Hat területen dolgoztak ki feladatokat, a matematika, a természettudományok, a földrajz, a történelem, a magyar irodalom és nyelvtan valamint a digitális kultúra adja a témaköröket. A kétnapos verseny helyszíne a Bárczi iskola, mondta Benczéné Csorba Margit főigazgató, aki a megnyitón köszöntötte a résztvevőket Stickel Péterrel, a kaposvári tankerület vezetőjével és Dér Tamás alpolgármesterrel együtt. 

Megyénket a Somogyvári Gyógypedagógiai Intézmény képviseli a versenyen, két hatodikos és két hetedik osztályos tanulójuk áll rajthoz, köztük egy testvérpár. A diákok lelkesen készültek és örültek, hogy bejutottak a megmérettetésre, mondta a felkészítő tanáruk, Gyurákovics Ildikó osztályfőnök. Sokkal több törődést igényelnek, és jobban melléjük kell állni, nekik több munka kell egy pici sikerhez, tette hozzá. A somogyvári csapat egyik tagja, a 17 éves Horváth Evelin elmondta, hogy sokat tanult a versenyre, a legtöbbet Petőfi Sándorról és a történelemről, de a biológiai a kedvence. Az öreglaki általános iskolából került át a speciális somogyvári oktatási intézménybe. A mátészalkai Móra Ferenc iskola tanára, Szűcsné Szegedi Szabina megerősítette: ezek a gyerekek lassabban tanulnak, de képesek utolérni a többieket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában