Változás

2023.07.06. 18:28

Átveszik, de válogatva vigyük a hulladékot

2023. július 1-től a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) vette át országosan a hulladékgazdálkodási koncessziós feladatokat.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Kialakítottak 6 régiós központot országszerte. A Dél-Dunántúli régióban a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lett a régiókoordinátor, a vállalat látja el Zala-, Somogy-, Baranya-, illetve Tolna megyében a hulladékgyűjtést. A heti házhoz menő gyűjtés a fekete és a kék gyűjtőedényekbe, illetve zöldhulladék esetében sem változik, továbbra is a kiosztott hulladékgyűjtési naptár alapján érkeznek a megszokott gyűjtő járművek. Az építési és bontási hulladékok vonatkozásában továbbra is biztosított háztartásonként egy tonna mennyiség ingyenes átvétele a Nádasdi utcai Inert lerakóban július 31- ig nyitvatartási időben. 

Augusztus elsejétől csak a Kaposvári Hulladékudvarban lesz ingyenes átvétel. A kaposvári hulladékudvarban keddtől péntekig fél héttől fél négyig, szombaton fél héttől délután fél kettőig nagyobb dolgozói létszámmal szolgálják ki a lakossági igényeket. Mostantól minden beérkező hulladék fajta külön kell mérlegelni. Ennek következtében előfordulhat megnövekedett várakozási idő, mellyel kapcsolatban a lakosság szíves türelmét kérik. A kerti zöldhulladékból, nyesedékből évente 600 kilogrammot adható le, egy alkalommal legfeljebb 100 kilót. Papírt, műanyagot, fémet, üveget, textilt, elektronikai hulladékot (például rossz televízió, régi mikró), fénycsöveket és izzókat, használt elemeket, fáradt olajat, festéket, használt sütőolajat továbbra is leadhatnak a háztartási mennyiségben hulladékudvarainkban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában