Lehetőség

2023.07.29. 14:45

Indul az Év Madárbarát Települése címért folyó verseny

A kiírás célja, hogy elősegítse a természet és az ember közötti harmónia helyreállítását.

A pályázaton részt vehetnek azok a magyarországi települések, melyek önkormányzatai már legalább egy éve kihelyeztek madárvédelmi eszközöket, mint odúk és odútelepek, és vállalják, hogy telepíteni tudják a számukra kiszállított tanösvényeket.

Nem csak azok a települések vehetnek részt a pályázaton, amelyek rendelkeznek saját természetvédelmi vagy biodiverzitási stratégiával, hanem azok is, amelyeknek saját természet- vagy környezetvédelmi rendeletei vannak. Ez magában foglalja az olyan kérdésekkel kapcsolatos teendőket, mint a fa- és bokorkivágások megfelelő időzítése, a fecske- és denevérbarát épületfelújítások, a vízmegtartás, a fényszennyezés csökkentése és a biológiai szúnyoggyérítés.

A nyertes település számára a díj számos madárvédelmi eszköz és útmutató lesz, beleértve a madáritatókat, odúkat, etetőket, madármegfigyelői kézikönyvet és más hasznos eszközöket.

Ha te is szeretnéd, hogy településed madárbarát legyen, és aktív szerepet szeretnél vállalni a helyi ökoszisztéma védelmében, ne habozz, és jelentkezz a pályázatra! A jelentkezési határidő 2023. szeptember 15. További információkért és a pályázati űrlap kitöltéséért látogass el az MME weboldalára.

Emlékezz, minden lépés számít, amikor a természet védelméről van szó. Legyünk együtt madárbarátok!

A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A pályázati kiírás szerinti benyújtási határidő lejártát követő 10 napon belül az MME értesíti mind a nyertes, mind a nem nyertes pályázó(ka)t.

A nyertes pályázóval az MME a kiértesítést követő 5 munkanapon belül felveszi a kapcsolatot a személyes megbeszélés és helyszínbejárás időpontjának egyeztetése érdekében, de legkésőbb 2023.09.30-ig.

Pályázati űrlap: https://forms.gle/tdhKqFnAtibH65QG7

Az "Év madárbarát települése" program létrejöttét a LIFE NGO4GD(HU/000037) "Közösen a természetért" elnevezésű pályázat támogatja.

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában