Balaton-átúszás

2023.07.23. 16:39

Tízezernél is többen próbáztak a Balatonon

A zivataros időjárás miatt, a tervezetthez képest, egy nappal később, 2023. július 23-án rendezték meg a 41. Balaton-átúszást.

Sonline.hu

Kellemes nyári időben indulhattak neki 7 órakor a hosszú táv első rajtolói, hogy teljesítsék a klasszikus, Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot.

A közel 9500 lelkes amatőr és profi, leküzdve a délnyugati irányból kissé megélénkült szelet és hullámzást úszta át Közép-Európa legnagyobb tavát.
Mindeközben elindult a 2,6 kilométeres táv rajtja is. Közel ezer úszó vágott neki a Balatonboglárról induló, majd egy félkört megtéve, oda vissza is érkező távot.

A nap programja a 8 órakor induló Balaton-áthúzással folytatódott, ahol 700 lelkes amatőrnek szurkolhattak az érdeklődők, akik SUP-deszkán teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti több, mint 5 ezer méteres szakaszt.

Az úszófolyosón több száz vitorlás szurkolói biztatták az úszókat és húzókat, de több százan támogatták családtagjaikat, barátaikat, közeli ismerőseiket is. Több hajón frissítővel, szőlőcukorral, zsíros kenyérrel várták a megpihenni vágyókat, hogy aztán lelkileg és fizikailag egyaránt feltöltődve folytassák a próbát.

A szezon legnagyobb hazai nyíltvízi úszóeseményére 1071 hazai település mellett 49 országból érkeztek a résztvevők, akik összesen több, mint 6 millió Forinttal támogatták a Bátor Tábor Alapítványt, a Várva Várt Alapítványt és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát.

Az esemény célba érkezőit mindhárom versenyszámban egyedi éremmel és célcsomaggal várták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában