Extrém időjárás

2023.07.25. 21:24

Tornádó okozott riadalmat Kaposváron

Az időkép.hu beszámolója szerint, amíg a kaposváriak a délutáni kávéjukat szürcsölték egy tornádó alakult ki a város felett.

Koszorus Rita

A Pál Krisztina által jegyzett észlelésen egy úgynevezett tuba alakja tűnik fel. Az oldal szerint földet is érhetett, de arról nincsenek egyelőre információink, hogy hol ért földet, s okozott -e károkat. Megkérdeztük Schmall Rafaellt a Zselici Csillagvizsgálójának munkatársát, aki azonban azt mondta kérdésünkre: nem tubát láttak az észlelők. 

A Zselici Csillagpark kamerája már egy másik szögből rögzítette a jelenséget, ahonnan már nem is tubának tűnt. - Ez egy fractus felhő volt, amelyet az északnyugatról beáramló levegő és az erdő felett még párás levegőréteg kölcsönhatása okozott. Tornádó alakúnak látszott, de nem forgószél volt, tette hozzá. Azt is megjegyezte, igen látványos jelenségnek lehettek szemtanúi azok, akik lencsevégre kapták a fractust a Zselic felett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában