Sérülés után

2023.07.27. 13:46

Visszatért a halálgömbbe: az egész ország aggódott a motoros lányért

Kizuhant a halálgömbből, súlyosan megsérült, de már ismét motorozik, és visszatért Lellére, a Magyar Nemzeti Cirkusz porondjára a brazil Alice da Costa Oliveira.

Turbéki Bernadett

Fotó: Nemeth Levente Foto

– A családom nagyon féltett a motorozástól, nem tudták elképzelni, azelőtt még nem láttak ilyen produkciót. Ám amikor azzal szembesültek, hogy már tudom a mutatványt, belenyugodtak a választásomba. Eleinte féltem kicsit, mert mindig azt éreztem, hogy eldől a motor. Nem egyenesen kell körözni vele, hanem oldalazva – mondta a brazil Alice da Costa Oliveira. – Korábban is estem már el. A védőruha és a sisak életet ment. 

A fiatal lány nem a cirkusz világában nőtt fel, de már otthon érzi magát benne. Három éve egy óriási fémgömbben motorozik, annak rácsos falán körbe-körbe, négy társával. A produkció csúcspontja, amikor a gömb szétnyílik, és a csapat alul és fölül is motorozik. Ez volt az a pillanat, amikor Alice a kétkerekűvel együtt kirepült a szerkezetből. 
– Annak ellenére, hogy nem vesztettem el az eszméletemet, csupán másnap, a kórházban tudtam meg, mi is történt pontosan. A medencecsontom tört el, de már egyáltalán nem érzek fájdalmat – mondta a sérüléséből felépült mutatványos. 

Alice ugyan féltette a lábát, de mindenképpen vissza szeretett volna térni. Július 14-én, a Cirkuszok Éjszakája esti előadásán, Balatonlellén gurult újra a közönség elé. Hatalmas ováció fogadta. 
– Nem engedem, hogy Alice újra veszélybe sodorja magát, ezért egy kicsit átvariáltuk a produkciót. Ő csak akkor gördül a gömbbe, ha az már összecsukódott az oldalán – mondta lapunknak ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója. – A baleset is bizonyítja, hogy ez nem trükk, hanem komoly emberi teljesítmény áll a produkció mögött. 

Alice továbbra is motorozik majd: ha Magyarországon novemberben véget ér a cirkuszi szezon, Franciaországban húzza tövig a gázt egy cirkuszfesztiválon, majd vissza mennek Brazíliába. Azt is elárulta, hogyha egyszer anyuka lesz, a gyermekét sem tiltja majd a motorozástól. 

Párja a gömbből nézte a balesetet 

A brazil Romilson Paiva Siqueira számára egy örökkévalóságnak tűnt az idő, amit a halálgömbben kellett töltenie, amikor párja, Alice a májusi turnéelőadáson kirepült a szerkezetből. – Jobban fájt, hogy a szerelmemnek baja esett, mint ha én magam szenvedtem volna balesetet – mondta. – A halálgömbben nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra megállni a motorral. Főleg akkor nem, amikor nyitva van. Meg kellett várnom, amíg összecsukódik, ami tíz-tizenöt másodpercbe telik – mondta Romilson. A brazil fiú azt is elmondta lapunknak, hogy Alice az ő hatására kezdett el motorozni, és vele tanulta meg a halálgömbös produkciót. – Amikor balesetet szenvedett, az egész közönség érte izgult, ezért örökké hálás leszek a magyaroknak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában