Árvízi helyzet

2023.08.08. 08:28

Csütörtökön tetőzhet a Dráva Barcsnál

Drávaszabolcs és Szentborbás között készülnek a szakemberek árvíz.

Koszorus Rita

Amennyiben az előrejelzések helyesek 1100 köbméter homok felhasználásával meg kell majd emelni a töltés magasságát az érintett szakaszon, mondta a Barcs Médiának adott interjúban Pehr Nándor, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Pécsi Szakaszmérnökségének szakaszmérnöke. 

Azt is elmondta, magasparti védekezés van Őrtilosnál, ahol a vízügy csak műszaki segítséget nyújt az önkormányzatoknak. Ahogyan azt is, hogy lakosságot, lakóházat nem fog érinteni az áradás, de a közlekedés és a horgászat tilos az árvízvédelmi szakaszokon. A tudósításból elhangzott, hogy a legmgasabban mért vízállás várhatóan nem dől meg Barcson, amely 634 centiméter.

A legnagyobb áradás a Dráván 1972-ben volt, amikor Barcson 618 centiméteres volt a Dráva Drávaszabolcson pedig 596, de a 2012-es árvíz is jelentősnek mondható. A már említett 1972-es rekord áradásra emlékmű hívja fel a helyiek figyelmét a Dráva partján, valószínűleg most azt is víz mossa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában