Kaposvári Rotary Club

2023.08.04. 12:54

Egész éven át a rászorulókért dolgoznak

Oklevéllel köszönte meg a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu támogató munkáját a Kaposvári Rotary Club leköszönő elnöke, Wimal Morapitiye, aki a díszes okiratot személyesen hozta el szerkesztőségünkbe.

Kovács Gábor László

A jótékonysági szervezetnél az a szokás, hogy egy évre választanak elnököt. Wimal Morapitiye 2022 júliusától 2023 júliusáig töltötte be a tisztséget, majd a kaposvári kórház orvosigazgatója, Káposztás Zsolt váltotta a vezetői poszton. 

A leköszönő elnök mérleget vont az elmúlt évről és beszámolt a Rotary teljesítményéről. Tavaly sikeres színházi előadást tartottak, és a jótékonysági bál bevételélt is a rászorulóknak ajánlották. Hat tehetséges somogyi diák kapott ösztöndíjat a kaposvári Rotary jóvoltából, fejenként 400 ezer forintot. A somogyvári gyermekotthon speciális játszóterét másfél millió forintos adományból újították fel, különleges hintákat építettek a fogyatékossággal élő gyermekeknek. Ezen kívül támogatták a KÖTÉL Életmentő Egyesületet, és segítettek, hogy megoldódjanak a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének fűtésgondjai. 

Adományokat küldtek a törökországi földrengés áldozatainak, és támogatták a Somogy Megyei Tehetséggondozó Tanács munkáját. Wimal Morapitiye korábban is vállalt elnöki tisztséget a Rotaryban, és a hitvallása nem változott. Az a meggyőződése, hogy a tehetős embereknek kötelessége segíteni a kevésbé tehetőseket, ezt az elvet gyermekkora óta ismeri, és a családjából hozta magával. A Kaposvári Rotary Club olyan tagokat tömörít, akik a sikeres pályájukat úgy futották be, hogy mind értenek valamihez, így tudják közösen felkarolni a rászorulókat.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában