Videó

2023.08.30. 10:34

Ezúttal a Bad Boys Blue slágerét dolgozta fel a marcali szaxofonos

Kiss Kálmán

Budai Róbert szaxofonos nemrégiben ismét egy új feldolgozással jelentkezett az egyik legnépszerűbb közösségi nyilvános videómegosztó webhelyen.

– Populáris szaxofon stílusban működök. Gyermekkoromban, a 80-90-es években – másokhoz hasonlóan – rengeteg magyar és külföldi együttest hallgattam. Ezért azokat a zenéket, amelyek valóban ismertek, mondhatni „befutott” dalok voltak, szeretném vissza adni – így már az idő múlásával – a nagyközönségnek is, nosztalgiaként az általam feldolgozott és előadott stílusban. Ezeken a slágereken lényegében generációk nőttek fel, és a világon mindenhol ismerik őket. A legújabb klipem címadó dala a Bad Boys Blue együttes „You`re Woman” című műve is 1985-ben került eredetileg kiadásra. A zenekarról annyit kell tudni, hogy 1984-ben alakult a németországi Köln-ben, és a pop stílusában tört fel a csúcsra. Az emberek pedig a mai napig is szívesen hallgatják – mondta Budai Róbert az egykori közismert zenekarról és a slágerükről.

A multinacionális könnyűzenei együttes, a Bad Boys Blue lényegében a disco, német eurodisco, szintipop stílusú elektronikus zenét ötvözte, ahol a szintetizátor számított a fő hangszernek. Még a ’90-es években is stílusos dallamokat írtak, melyek a hangzásvilágban lépést tudtak tartani a korral. Külön érdekesség, hogy míg annak idején a Bad Boys Blue Kelet-Európában, Oroszországban, Ukrajnában és Dél-Afrikában is különösen népszerű volt a telt házas koncertekkel; addig az Egyesült Királyságban sohasem voltak túl közkedveltek, mindössze csak két daluk került fel az ottani slágerlistákra, miután azok az Egyesült Államokban is megjelentek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában