Tudtad?

2023.08.04. 18:34

Illegális a szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez lerakott komunális hulladék

Sonline.hu

A Homokszentgyörgy Község Önkormányzata nyomatékosan felszólítja a lakóit, hogy ha szelektív hulladékgyűjtő szigeteket nem rendeltetésszerűen használják, hogy az ott lerakott szemét illegális szemétlerakásnak minősül, mely feljelentéssel és közigazgatási bírság kiszabásával jár!

Sajnos egyre többszőr fordul elő, nem csak Homokszentgyörgy településen hanem más Balaton- partmenti településen is, hogy a szabályoknak fittyethányva, a lakossági hulladékot, egy a köz számára fentartott szelektív hulladékgyűjtő helyre viszik. Ezeket álltalában a település költségvetésének a kárán elvitetik, de mindig újra termelődnek ezek az illegális hulladékok. 

A Homokszentgyörgy Község Önkormányzata közleményében arra is kitér, hogy amennyiben veszélyes hulladék is található az illegálisan lerakott hulladék között, az már bűncselekménynek minősül és még szigorúbb eljárást von maga után! Ennek tudatában kérik a szelektív hulladékgyűjtő szigetek rendeltetésszerű használatát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában