Fotók

2023.08.28. 13:41

Közel száz új levél került az életfára

Életfa ünnepséget tartottak hétfőn a Városligetben, ahol újabb 98 gyermek neve került fel az alkotásra.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A hőség ellenére szülők, nagyszülők sokasága kereste fel a rendezvényt, ahol Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a résztvevőket, s az apróságok fagyit és lufit is kaptak. 

– Évek óta már,  hogy itt találkozunk az életfánál azokkal az édesanyákkal, édesapákkal, nagymamákkal és nagypapákkal, akik örömet csalnak a szívünkbe, s látszik ez az arcunkon is –  hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármester. – Itt vagyok minden évben, várom ezeket a találkozókat. Ilyenkor kapom meg az igazi okát annak, hogy miért is ez az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb városi esemény a közösségünk életében. 

Kiemelte: a családok megajándékozták a nagyobb közösségünket. S a szülők azért vállalták a gyermeket –s  azért vannak itt a nagyszülök is –, mert amellett, hogy a szemünk fényei, értük tesszük mindazt, amit teszünk. Arról is szólt: az életfa ünnepségen a részvétel rekordokat kezd döntögetni. Ezúttal  98 kisgyermeket köszönthettek együtt, pénteken újból találkoznak, s akkor  közel 100-an lesznek. 

Kaposváron három életfát állítottak fel, az elsőt még 2006-ban, s több mint 6 ezer levélke található rajtuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában