Fotók

2023.09.08. 17:02

Óriási tervek vannak a kaposvári logisztikai ezreddel

A Magyar Honvédség (MH) 2. Lahner György Ellátóezred ünnepélyes állománygyűlésén az új parancsnokot köszöntötték a kaposvári Táncsics laktanyában.

Kovács Gábor László

Az alakulat parancsnoki beosztását az idén februárban több mint tíz év után adta át Gavlik Péter ezredes Fehér Ferenc alezredesnek, aki azonban most a tanulmányai megkezdése miatt továbbadta a feladatot azzal, hogy pár év múlva a „nemes terhet módja lesz visszavenni”. A honvéd vezérkar főnöke Fehér Ferencet 2023 szeptember  1-hatállyal áthelyezte a MH  Logisztikai Támogató Parancsnokságának állományába, és nemzetbiztonsági felsővezetői tanfolyamra vezényelte. Ezzel egyidejűleg Magyarország honvédelmi minisztere megbízta Hatvani Szabolcsot a parancsnoki teendők ellátásával.

Hatvani Szabolcs logisztikai mérnökként kezdte, és nevéhez fűződik a veszprémi központi raktárbázis kialakítása, valamint az iraki kontingens táborának felépítése. Az új parancsnok a csapatzászló átvételekor elmondta, hogy kihívás és megtiszteltetés számára az új feladat. A haderőfejlesztési reform megkezdődött, új eszközök érkeznek a honvédséghez, és ez megköveteli a logisztikai szervezetek átalakítását. A logisztikát bevezetik a XXI. századba, és ebben nagy lehetőség rejlik, hangsúlyozta az új parancsnok.   

Kaposvárral óriási tervek vannak, emelte ki ünnepi beszédében Solymosi Ferenc ezredes, a MH Logisztikai Támogató Parancsnokság parancsnoka. Újszerű gondolkodás és újszerű műveleti eljárások jellemzik a mai honvédséget. Nagy munka áll a kaposvári ezred előtt, mert novemberben egy nemzetközi gyakorlat kezdődik, és ebben szerepet szántak a 2 Lahner György Ellátóezrednek, amely kitelepül és előretolt logisztikai bázist működtet. Ezzel azt is felmérik, hogy válsághelyzetben hogyan tudnak együttműködni másokkal. Az ünnepélyes állománygyűlésen részt vett Neszményi Zsolt, somogyi főispán, Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint a társszervezeti fegyveres erők vezetői, és a nyugállományú katonai klubok vezetői. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában