Tehetségek

2023.09.07. 09:07

Táborban bontakozik ki legjobban a tehetség

Közel nyolcvan tehetséges nyolcadikos vett részt a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tehetségtáborában.

Andricz Gabriella

A résztvevők az általános iskolák ajánlása alapján kaptak meghívást a táborba, s a három tartalmas napon bemutatóórákon vettek részt, kvízeken és vetélkedőkön mutathatták meg tudásukat. Megnézték az iskola planetáriumát, műanyag palackokból fényfüzért készítettek, saját címeres pólót festettek, egészséges ételeket készítettek, s a biológia és a robotika rejtelmeiben is elmélyedtek. Jártak a kaposvári mentőállomáson is, ahol az újraélesztés tudnivalóit sajátíthatták el. 

 


A 11. évfolyamos Szabó Viktória Ildikó azt mondta lapunknak: a Táncsics támogatásával a nyáron is részt vehetett tehetségtáborokban. – Júniusban nyolc társammal együtt Keszthelyen, egyhetes matematikatáborban voltunk, amelynek költségeiben a Táncsics Mihály Gimnázium Matematikai Tehetségeiért Alapítványa segített. Délelőttönként napi három 70 perces matematikafoglalkozáson vettünk részt, melyeken olyan ismereteket szereztünk, amelyek segítségünkre lehetnek az emelt szintű matematikaérettségire és az OKTV-re való felkészülés során. A matematika különböző területeit kilenc kiváló tanár ismertette meg velünk, akik közül öten Rátz Tanár Úr-életműdíjasok. Egyetemi oktatók is részt vettek a felkészítésben. 

 



Fotók: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában