Balaton

2023.10.14. 09:54

A bringások és a food truckok húzzák ősszel a Balaton turizmusát

Ezen a hétvégén is több ezer kirándulót várnak a turisztikai övezetbe – olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség közleményében.

A nyugodtabb pihenés érdekében, sok turista már  tudatosan úgy tervezi meg szabadságát, hogy elkerülje  a nyári zsúfolt időpontokat. Sokan pihentek a tó partján szeptemberben is. Az átlagnál  kellemesebb október ugyancsak utazásra készteti a Balaton szerelmeseit – állítják a turisztikai szakértők.

Az őszi időszakban több kerékpáros versenyt is szerveztek a régióban, amelynek eredménye, hogy a bringabarát szállások jelentős része megtelt a legtöbb hétvégén. A sportos események ezekben a napokban is tartanak. Keszthelyen október 14-én például kerékpáros családi napot  szerveznek, de Badacsonyban is várják a bringásokat azok a Food Truckok, amelyek a badacsonyi Gyertek át hozzánk elnevezésű eseményre települtek ki. Itt  megkóstolhatják a kerékpárral érkezők a régió egyes vendéglátóinak finomságait, de a Balaton Bike 365 jóvoltából kerékpáros túrákon is részt vehetnek az érdeklődők. A kulináris akció érdekessége, hogy vasárnap, szeptember 15-én,  pezsgős reggelivel várják az éppen arra járó turistákat – tette hozzá Varga László, a Balatoni Kör tagja, a Rolling Chef vezetője.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint,  kimondottan nagy húzóerő a gasztronómia a régióban. Számos olyan rendezvényt tartanak, amelyek miatt érdemes ide elutazni. Ezen a hétvégén például tökfesztivál zajlik  a Kőröshegyi Levendulásban. Majd a Murci Gasztrofeszt-et tartják meg  a Kishegyen, október 21-én. Itt 13 pincészet, 12 étterem, egy mindenmentes cukrászda és egy pálinkamanufaktúra kínálatát kóstolhatják meg a látogatók. Ugyanezen a hétvégén tartják majd a XVI. Szigligeti Süllőfesztivált,  ahol a halak mellé  finom borokat kóstolhatnak a vendégek, a környék pincészeteinek jóvoltából. Mint azt Fekete Tamás elmondta,  a rendezvényekre érkezők nagy száma  egyre inkább azt mutatja, hogy kezd igazán négy évszakos lenni a Balaton, ahová már nem csak nyáron érdemes elutazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában