Fakivágások

2023.10.20. 09:57

Egy parkért küzdenek az aligai civilek

Fakivágások miatt tiltakozik a balatonvilágosi jegyzőnél az Aligai Fürdőegyesület.

Koszorus Rita

A civilek, akik a vízi kalandpark létesítését is megvétózták és többször sikeresen lobbiztak egy tájba illeszkedő fejlesztésért az egykori Club Aliga területén, most környezetpusztításról írnak közösségi oldalukon, ahol kifejtették: a déli mólószárny lábánál két rezgő nyárfát, a parkban pedig egy 70 éves nyárfát vágtak ki. A fürdőegyesület ezt elfogadhatatlannak tartja. 

A szervezet kommunikációs referense levelet írt a település vezetőinek, a beruházónak a szerintük környezetkárosító tevékenység miatt. Azt állítják: leveleiket válaszra sem méltatták, vagy cinikus választ kaptak csak, pedig ők a Club Aliga kincseiért aggódnak. Bejegyzésükben egy üzenetet is megfogalmaztak a balatonvilágosi polgármesternek és a beruházónak. Ebben az áll, hogy meglátásuk szerint a természet elpusztítása, a magyar állam tulajdonában lévő füvesített közpark egyhektáros területén lehengerelt kőzúzalékkal történő tönkretétele, a fák kivágása nem fejlődést jelent. Amint az említettek véleményét megkapjuk, természetesen azt is közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában