Forgalom

2023.10.09. 13:28

Kétmillióan hajóztak már a Balatonon idén

Több mint kétmillióan utaztak az idén a Balatoni Hajózási Zrt (Bahart) hajóin.

Harsányi Miklós

A kiváló őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények is hozzájárultak ahhoz, hogy a tavalyihoz képest egy héttel korábban, már október elején elérjék ezt az utasszámot. A társasági kompjai 1,3 millió utast szállítottak eddig, a személyhajókon több mint 700 ezren utaztak. 

– Fontos szerepe volt a kompoknak abban, hogy a Bahart a tavalyihoz képest több mint egy héttel korábban jegyezhette a kétmillió utast – tájékoztatott hétfőn a Bahart. – Az utasforgalom jelentős részét, 65 százalékát ezek a közlekedési eszközök adják. Idén eddig összesen 1,3 millió utast szállítottak, tavalyhoz képest tízezerrel többen vették igénybe a szolgáltatást. A szállított gépjárművek száma meghaladta a 400 ezret, a kerékpároké elérte a 120 ezret, ami 12 százalékos növekedést jelent. 

Ezen kívül a személyhajók forgalma is emelkedett október elejéig, az előző évnél 19 ezerrel többen léptek a fedélzetükre. A cég közölte: a menetrendi hajók utazóközönsége is nőtt, 14 ezerrel több utas vízi közlekedését segítették 2022-höz képest. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában