Sonline.hu videó

2023.10.29. 12:04

Milliókat gyűjtöttek a terepjárósok Babodon a repülőtragédiában érintett családnak

Jótékony céllal dagasztották a sarat a terepjárósok a hét végén Somogybabodon.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth Levente Foto

Zsiborács László, a találkozó egyik szervezője elmondta: kétszázötven terepjárós vett részt az eseményen, három versenypályán különböző nehézségi fokozatú erőpróbákat teljesítettek a résztvevők tét nélkül. Hozzátette: nagy segítségükre volt a pályák kialakításában a Dél-Balatoni 4×4 Terepjárós Egyesület, valamint Papp László, a terület tulajdonosa térítésmentesen biztosította a területet, hiszen a karádi Denke családnak ajánlották fel a találkozón befolyt bevételt

– Az ország minden részéről jöttek terepjárósok és az összefogásuknak köszönhetően  3,7 millió forint jött össze a versenyen – mondta a szervező, aki Siffer Richárddal közösen hozta össze az eseményt. – A pénzt személyesen adtunk át a szülőknek és kisfiuknak. Kislányuk az állapota miatt nem tudott ott lenni az átadáson, de megígértük, hogy mindenképpen meglátogatjuk. Egy pólót is ajándékoztunk a családnak, amelyet az összes résztvevő aláírt.

Mint ismert, a Denke család a börgöndi repülőgép-szerencsétlenség következtében sérült meg még szeptember 10-én. A Fejér vármegyei településen szenvedtek súlyos égési sérüléséket, amikor közéjük csapódott egy sportrepülő, melynek vezetője és utasa, apa és fia azonnal szörnyethalt. A családra hosszadalmas felépülés vár, emiatt szerveztek a terepjárósok nekik gyűjtést. 

Siffer Richárd

– Szeretnénk az első ízben megrendezett jótékonysági találkozóból hagyományt teremteni és minden alkalommal egy rászorulót támogatni – jegyezte meg Zsiborács László.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában