Szolgálat

2023.10.26. 13:55

Nyugdíjba vonul Wéber Antal: Krám István váltja a somogyi katasztrófavédelem eddigi igazgatóját

Összesen 38 év szolgálat után nyugdíjba vonult Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi igazgatója, akinek már az első munkanapja emlékezetesre sikerült, mert 2014 május 1-jén nevezték ki igazgatónak, és aznap a Rinya kiöntött Barcson.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Azóta jó élményekkel gyarapodott, mert jó emberek élnek Somogyban, és jó vezetőkkel tudott együtt dolgozni, mondta azon a sajtóbeszélgetésen, ahol utódja is bemutatkozott a kormányhivatal nagytermében. Wéber Antal már somogyinak, kaposvárinak érzi magát, és egy ideig itt is fog élni, mondta. A legbüszkébb arra, hogy a vezetői pályafutása során bevetés alatt egy tűzoltó sem sérült meg súlyosan, és ezt fontosnak tartja egy olyan hivatásban, ahol az emberek minden pillanatban veszélyben vannak a munka közben. Nem szakad el a szakmától, ami számára nemcsak hivatás, de életforma is. Már felvették a kaposvári tűzoltók nyugdíjas klubjába, de belép egy önkéntes tűzoltó egyesületbe is, mondta jó kedéllyel.      

Utódja, Krám István tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság újonnan kinevezett igazgatója az Alföldről érkezett. 2000 szeptemberében kezdte a hivatásos szolgálati pályafutását Békés vármegyében, az édesapjával öt éven át egy helyiségben. Csongrád-Csanád vármegyében volt polgári védelmi kirendeltségvezető, tűzoltóparancsnok-helyettes Hódmezővásárhelyen, és polgári védelmi felügyelő Szentesen. Az eddig ledolgozott 23 éve alatt 14 évet vezetői beosztásban töltött. A ranglétra alján kezdte, és számára szakmai kihívás, bizonyítási lehetőség és óriási vezetői felelősség az új pozíciója. A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden tagjára számít, de azok is számíthatnak rá, tette hozzá az új igazgató, aki még ismerkedik Somoggyal.     

 Krám István, smrfk, katasztrófavédelem, igazgató,
A képen: Krám István tűzoltó ezredes.
Fotó: Lang Róbert

 

  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában