Válaszok a vidéknek

2023.10.31. 13:23

Öt európai régió képviselői jártak Somogyban

Öt régió – Dél-Savo (Finnország), Basilicata (Olaszország), Nouvelle-Aquitaine (Franciaország), Podlaskie (Lengyelország) és Somogy – közötti partnerség keretében lezajlott a vidéki települések „zsugorodására” válaszokat kereső CASPER projekt második, Somogy vármegyében rendezett workshopja. 

A workshop három napja alatt a nemzetközi delegáció tagjai beszámoltak az elmúlt fél évről, megismerkedtek Nagyatád és Kastélyosdombó fejlesztéseivel, többek között az Ökumenikus Segélyszervezet modellprogramjával, melynek célja, hogy az egykori kastélyban létrehozott otthonba érkező családok valódi esélyt kapjanak az újrakezdésre. 

A program keretében a segélyszervezet megoldást kínál a családok lakhatási problémájára, a szülőket visszavezeti a munka világába, valamint segítséget nyújt a családoknak a gyermekek hozott hátrányainak leküzdésében is, ezzel is segítve a fiatalok helyben maradását. 

A résztvevők látogatást tettek Lengyeltótiban, ahol ízelítőt kaptak a népi hagyományokból, megismerhették az Esély Otthon program két résztvevőjét, majd a jövőbeni feladatok megvitatása után a Balatonboglári borvidék megismertetésével, a generációváltás jövőre vonatkozó hatásainak bemutatásával zárult az öt régió képviselőinek találkozója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában