Elismerés

2023.10.11. 18:47

Talentum-díjat kapott Szerafin Zsófia

Kovács Gábor László

Fotó: MW

Átadták az idei az idei Talentum-díjat az I. Kaposvári Lions Club találkozóján a Tenisz Panzióban szerdán délután. A jótékonysági egyesület 2009 óta díjazza a továbbtanulás előtt álló, tehetséges fiatalokat. Finanszíroztak már tanulmányutat, vásároltak elektromos zongorát, de arra is volt példa, hogy egy vak kisfiút felolvasó programmal leptek meg, hogy könnyebben tanulhasson. Az eltelt évek alatt 12 fiatalt ismertek el a Talentum-díjjal, a díjazottak a támogatást a tanulmányaikra, illetve egyéb fejlesztéseikre fordíthatták. 

Szerdán adták át a sportolónak az elismerést
Fotó: MW

A 2023-as díjazott Szerafin Zsófia lett, aki eredményes ifjúsági sportoló, és a cél az, hogy a támogatással tovább folytathassa a versenyzést. Szerafin Zsófia az idén nyáron Európa-bajnok lett, és aranyérmet nyert az ifjúsági versenyzők között, amikor a horvátországi Slavonski Brodban rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon szállt vízre. A kiváló kaposvári sportoló szenzációs formában várta a legnagyobb világversenyt, ahol szintén nem talált legyőzőre, Dániában világbajnoki címet szerzett augusztus  végén. 

Vargáné Bíró Éva, az I. Kaposvári Lions Club elnökhelyettese a díjátadón hangsúlyozta, hogy kiemelten azokat a tehetségeket igyekeznek felkarolni, akiknek korlátozottak a lehetőségeik, és anyagi segítséget vagy eszközöket biztosítanak számukra, hogy fejlődhessenek. Minden esetben egyeztetnek a díjazottal, hogy mire van szüksége.           

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában