Összefogott a falu

2023.11.17. 11:26

Mindenük odaveszett a tűzben, egy rövidzárlat írta felül a Bikali család álmait

Pillanatok alatt megsemmisült egy élet munkája vasárnap este Gigében. Egy elektromos zárlat miatt leégett a Bikali család otthona. A helyieknek és az önkormányzatnak köszönhetően sikerült egy albérletben elhelyezni őket, de még sok mindenre lenne szükségük.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Vasárnap este nyolc óra után nem sokkal arra lett figyelmes a Bikali család, hogy kiment egy biztosítékuk, amit az óraszekrényben visszakapcsoltak. Utána viszont Bence füstszagot érzett. – Volt egy szoba, amit nem használtunk, ott látta a nagyfiam, hogy füstöl a konnektor – mesélte Bikali Anita. – Kiszaladt és mindent gyorsan lekapcsolt az automataszekrényben, de hamar felcsaptak a lángok. Kislányom fürdőköpenyben futott a szomszédba segítségért. 
A család azonnal megkezdte az oltást és hamar kiértek a tűzoltók is, de már nem sikerült a házat megmenteni. A tragédiát követően összefogott a lakosság és az önkormányzat. 

Fotó: Lang Róbert

Bálint Ildikó polgármester elmondta: a képviselő-testülettel hétfőn azonnal döntöttek arról, hogy egy jelenleg üres házban szállásolják el a bajba jutott családot. – Egy éven át fizetjük az albérletüket és háromszázezer forintot adtunk most, hogy tudjanak háztartási gépeket is beszerezni – tette hozzá a polgármester. – Raktáron lévő festéket, glettanyagot juttatunk el a családnak. 
Bálint Ildikó elmondta azt is, hogy egy éjszakát kellett csak a szomszédban aludniuk. – Szép számmal érkeznek az adományok a helyiektől és környékbeli magánemberektől – jegyezte meg a polgármester. 

Mindenünk odaveszett

 – mondta el Bikali Anita. – Sok kedves embernek köszönhetően ruhákat kaptunk, de nincsenek törölközőink, ágyneműink. Áthoztuk a porszívót, de sajnos az sem működik, és semmilyen háztartási gépünk nincs. A bútorok szétáztak és minden tiszta korom, használhatatlan. 
A gyerekek próbáltak körülnézni a leégett házban, hátha találnak még valamit.

Fotó: Lang Róbert

 Bence örömmel mutatta, hogy a sok szétégett tárgy között megtalálta a parfümjét, aminek semmi baja nem lett. – Van zoknim, amit most kaptam és szép tiszta és nem szeretném összekoszolni, ezért mezítláb léptem bele a cipőmbe – mesélte Bikali Liliána, aki szomorúan azt is elmondta, hogy tacskó kutyájukat nem sikerült megmenteni. 

Azt remélik, hogy egyszer visszaköltözhetnek a házukba

Ottjártunkkor a nagymama az albérletben éppen a cicákat etette. 

Három macskánk volt, kettőnek sikerült a tüzet túlélnie 

– mondta el Bikali Ferencné, miközben a cicákat simogatta és etette. 
A baromfik még a leégett ház körül kapirgáltak. 

Mostanáig nem volt időnk átvinni a tyúkokat, a kakast, de a napokban ezt is elintézzük

 – mondta el az édesanya, aki az egyetlen kereső a családban. 

Fotó: Lang Róbert


A nagymama nyugdíj előtti álláskeresési segélyt kap, a gyerekek tanulnak. A legnagyobb fiú amikor tud, alkalmi munkákat vállal, hogy segítse a családot. 

Megbeszéltük, hogy azon leszünk, hogy rendbe hozzuk és vissza tudjunk költözni a házba, de mivel megsemmisült a tető, a falakat le kell kaparni, se villany, se gázrendszer nincs, még sok pénzre lenne szükségünk 

– mondta az édesanya. 

Fotó: Lang Róbert


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában