Találkozó

2023.11.15. 20:00

Egymást segítve jutottak csúcsra

Hetedik éve működik Kaposváron a térségi vállalkozásokat összefogó BNI 7303-as csoport, melyet a 67-es útról neveztek el. A hét év alatt egymást segítve összesen 6,5 milliárd forintos forgalmat könyvelhettek el a rendszeres találkozókon kialakult kapcsolatépítéssel.

Kovács Gábor László

A Business Network International (BNI) a világ legnagyobb üzleti kapcsolatépítő szervezete, világszerte több mint 200 ezer tagja van, 60 országban. Hazánkban is működik majdnem 40 csoport, ebből az egyik a kaposvári. Bár egyesek csak online konzultálnak, a kaposvári csoport fontosnak tartja a rendszeres találkozást, ezért hetente egyszer összegyűlnek. Most a születésnapi rendezvényüket tartották a Memoriae étteremben, melynek vendége volt Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke.   

A rendszeres találkozásokkal egymás üzleteit segíti a közösség, mérettől és szektortól függetlenül, magyarázta Szabó Zoltán, a jelenleg 35 tagot felvonultató kaposvári csoport alelnöke. Az amerikai franchise rendszerben működő modell lényege, hogy a csoport nyitott, a tagság önkéntes, de egyetlen megkötés van, hogy egy csoportban egy szakterületen egy vállalkozó lehet tag. Ha valaki szeretne üzleti lehetőséghez jutni, akkor a kapcsolati hálókon át ötletekkel, együttműködéssel és közös projektek fejlesztésével generálnak számára új lehetőségeket. 

 

Most összesítették az elmúlt 7 év eredményeit, eszerint majdnem 6,5 milliárd forintos „köszönőkártya forgalmat” könyvelhettek el, vagyis ekkora értékben segítették egymást új üzletekhez jutni, mondta Hajdu Tibor, a csoport elnöke.  Több mint 330 találkozón vannak túl, 1200 vendég fordult meg náluk, majdnem 11 ezer személyes kapcsolati hálóból történő ajánlással gazdagodtak. Egy tag „székértéke” 50 millió forint volt, vagyis egy évben átlag ennyit hozott a tagság a vállalkozó konyhájára, de természetesen a tevékenységtől függően az árbevételek változnak. 14 -en vannak alapító tagként jelen, és az üzleti kapcsolatokon túl szoros baráti kapcsolatok is szövődtek.  

 

Közösen találnak rá az újításokra 


Széles skálán mozognak a mezőgazdaságtól a feldolgozóiparon át a különböző szolgáltatásokig és a kereskedelemig. Minden belépő tag felismerte, hogy nem egyedül, hanem közösen lehet eredményesen fellépni, ágazatokon átívelő kapcsolatokat építve. A tagok látják, hogy a többiek milyen újításokat vezettek be, milyen eszközrendszert használnak, és közösen találnak rá az együttműködésen alapuló innovációkra. Van, aki a bevétele növelésének vágyával érkezik, mások a vállalkozói magányukat enyhítik, és a cégvezetői problémáikat más cégvezetőkkel igyekeznek megosztani. A BNI objektív mérőszámokkal dolgozik, és ennek alapján a magyar csoportok közül kaposvári lett először 100 százalékos teljesítményű. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában