Fotók

2023.11.20. 11:59

Frakk is a könyvtárba költözött a kiállításra

Frakk, a plüsskutya kézről kézre jár a gyerekek között. Pénteken nyitotta meg kapuit a Bálint Ágnes Emlékkiállítás a Takáts Gyula Vármegyei Hatókörű Városi Könyvtárban.

Góz Lilla

– Tévémaci, Károly bácsi karakterei gyerekkorunk meghatározó mesehősei voltak, gyermekeim már ismerik Kukori és Kotkoda főcímdalt, Bartos Erika meséi mellett a könyveken, interneten át ismertetem meg velük Bálint Ágnes meséit – mondta Szekér Tamara, aki Angéla kislányával fedezte fel a tárlatot. 

Hertelendy Helga gyermekkönyvtáros elmondta: a plüss mesehősök mellett könyvekben is találkozhatnak Bálint Ágnes mesefiguráival. Erika márkájú írógépe, bögréje és gyermekkori játékai is láthatóak a vitrinben. 

– Bejelentkezés alapján jöhetnek hozzánk gyermekcsoportok is, a kicsiknek mesélünk és memóriajátékkal várjuk őket, a nagyobbak pedig izgalmas totót tölthetnek ki – tette hozzá a gyermekkönyvtáros. Megjegyezte: Bálint Ágnes varázslatos mesevilágát nem csak az idősebb, hanem a fiatalabb generáció is ismeri, szereti, több iskolában a Mazsola című könyv ajánlott vagy kötelező olvasmány. A tárlatot egyébként hét éve hozták létre és Kaposvár a 47. helyszíne. A vándorkiállítás december 31-éig látható a somogyi vármegyeszékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában