Emléktábla

2023.11.29. 13:21

Méltóként emlékezik Somogy és Kaposvár Somssichra

Kaposvár megyei jogú város és Somogy Vármegye Önkormányzat közösen állíttatott emléktáblát Somssich Pál emlékére a vármegyeháza nyugati homlokzatán. Az avatóünnepségen Borhi Zsombor alpolgármester méltatta Somogy vármegye egykori jegyzőjét, országgyűlési követét, helytartótanácsosát. 

Koszorus Rita

– Aligha van olyan politikus Somogy földjén, aki jobban megérdemli az utókor tisztelgését, mint a 19-ik század legnagyobb részét végig élő és végig dolgozó Somssich Pál. Tehetsége a magyar képviselőház elnöki székéig repítette és úgy vált az országos politika szereplőjévé, sőt alakítójává, hogy közben megmaradt somogyinak, mindvégig hű fia volt szeretett vármegyéjének, mondta Borhi Zsombor az egybegyűlt diákok előtt.
Somssich Pál Somogysárdon született, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumba járt, amelynek diákjai is részt vettek az avatón. 


Biró Norbert a vármegyei önkormányzat nevében mondott köszöntőt. – Januártól újra vármegyénk van, ami egy régi adósság rendezése volt, ez az emléktábla is ilyen. Hiszen, ha valaki Somssich Pál megérdemelte, hogy a vármegyeháza homlokzatán megemlékezzünk róla, mondta a közgyűlési elnök. 
Ezt követően megkoszorúzták az emléktáblát a vármegye és a város képviseletében Borhi Zsombor és Biró Norbert, Kéki Zoltán és Vámosi László a Somssich-Táncsics Baráti Kör képviseletében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában