Siker

2023.11.04. 14:00

Mesteri lett a mogyorófagyijuk a somogyi cukrászoknak

Nemzetközi ítészek is megízlelték a somogyi fagylaltokat a Gelato Grand Prix budapesti versenyén. Somogyból három cukrászda nevezett jeges finomságaival. Mogyoró kategóriában első helyezést ért el a marcali Mester Cukrászda és Étterem.

Koszorus Rita

– Az első napon két forduló volt, ahol mangó és mogyoró íz közül választhattunk. Az elérhető 55 pontból 49-t kaptunk, mondta Papp Balázs, a cukrászda egyik tulajdonosa. Ez elegendő volt arra, hogy a legmagasabb pontszámmal jussannak döntőbe. Másnap a zsűri azonban nem az ő kreációját találta a legjobbnak. – A mezőnyben olyan kollégákkal versenyeztünk, akik már világbajnokságot is nyertek, mondta Papp Balázs a Gelato Grand Prix budapesti versenyéről. 
A neves olasz szaklap több országban szervez megmérettetéseket, az idén először hirdették meg a magyarországit. Ezen szerepelt a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó, valamint a szintén balatonmáriai Florida Fagyizó is. Eperfagyi kategóriában mérték össze tudásukat, holtversenyben Somodi János és ifjabb Pál­fi Attila holtversenyben második lett. A döntőbe továbbjutóknak eperfagy­laltot kellett készíteniük, amelyet szintén a hat tagú olasz zsűri kóstolt. A versenyzők léfagyit vittek a versenyre, azt előre be kellett keverni és ott fagyasztották, ezért díszítés nem is került rá, a Gelato Grand Prix-n csak az íz számított. 
A Florida Fagyizóban már többször elkészítették az év balatoni fagyiját. Az idei évben itt készült az Év fagylaltja. A sütőtökös mandula kreációt dió variációkkal a héten mutatták be. A Grand Prix Gelato fődíját a nagykanizsai Da Crema Fagyizó vitte el. 
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában