Sonline.hu videó

2023.11.26. 20:00

Zsemlés hurka vitte a prímet Csökölyben

Muzsikaszó mellett kanyarogtak a hurkák és kolbászok Csökölyön, ahol a disznóvágások hagyományát elevenítették fel a töltőcsapatok az első disznótoros fesztiválon.

Koszorus Rita

Fotó: TIBOR KOVACS

A környékbeli településekről érkezett 9 csapat a legjobb fűszerezést igyekezett eltalálni, hogy így nyűgözzék le a zsűrit. De voltak, akik különleges hozzávalókkal bolondították meg a disznóságokat, így készült hajdinás, zsemlés, rizses és fehér hurka is. Néhány standnál disznótoros ételeket is főztek, füstölt csülökkel, az egyik bográcsban répaleves rotyogott, de gombócos káposzta és káposztaleves is készült a régi idők emlékére. – Egyre kevesebben vannak már a településen, akik disznót vágnak, ezért úgy döntöttünk, hogy megszervezzük ezt a hagyományőrző gasztronómiai rendezvényt. Ami nagy siker lett, hiszen fergeteges volt a hangulat, mondta Jakab Csongor, csökölyi polgármester. 


A jó hangulatról a finom ételek és a kiváló társaság mellett a jelentős mennyiségű házi pálinka is gondoskodott, de a fellépők is minden tőlük telhetőt megtettek ezért. Egy igazi rocklegenda Rudán Joe volt a nap sztárvendége, valamint Szabó István szórakoztatta a közönséget. 
A disznótoros fesztivál első díját a Kadarkúti Disznolkodók csapata vitte haza zsemlés hurkájáért, második a Csökölyi Falu- és Polgárőr Egyesület gombócos káposztája, valamint hurkája lett, míg a harmadik helyen osztozott a csökölyi Kulturális Egyesület hagyományos kolbásza, valamint az Aranyszarvas Vadásztársaság bundázott tarjája és kolbásza. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában