Kiállítás

2023.12.03. 20:09

A Balaton arcai Szlovákiában

Andricz Gabriella

A a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban Dunaszerdahelyen. A tárlat közel hatvan képzőművész munkáján keresztül nyújt betekintést a Balaton-parti művésztelep munkájába. 
– A falakon 13 év emlékei, olyan műalkotások láthatók, amelyek a maguk méretein belül és adottságaik keretében számomra a teljesség érzetét adják – mondta el a tárlatról Tálos Ágota festőművész, a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep alapítója. – A Vermes-villa falain látható művek esetében sokkal fontosabb a megformálás minősége, mint maga a téma, holott azok nagy részben az évenkénti szimpózium helyszínéhez, a Balatonhoz, illetve Zamárdihoz kötődnek. A művésztelep olyan kapcsolatokat teremtett, amelyek nem rokoni, vagy nemzeti, esetleg területi összetartozás alapján kötődtek; a művészeti együttgondolkodás azok legszorosabb kötőeleme – folytatta. 
A Zamárdi-Kőhegyi Művésztelep megálmodója és működtetője egyben gyűjtő is, az ő ízlését tükrözően állt össze a kiállítás. Andricz Gabriella 
 

Elismert alkotók 


 

A zamárdi művésztelepen az elmúlt 13 év alatt több mint félszáz művész dolgozott. A tárlaton bemutatkozó 60 alkotó munkái között több Munkácsy-díjas képzőművész alkotásai is megtalálhatók: Lieber Erzsébet, Lendvai Péter Gergely képeivel is találkozhat a szerdahelyi közönség. Tálos Ágota elmondta, hogy idén nyolc alkotótársával együtt részt vettek a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria Művésztelepén is. 


Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában