Támogatás

2023.12.22. 14:00

Babgulyás és szaloncukor is jutott a balatoni rászorulóknak

Babgulyást és zselés szaloncukrot kaptak a rászorulók csütörtökön, Balaton­őszödön.

Góz Lilla

Közel száz adag babgulyást, langallót, mákos gubát és zselés szaloncukrot juttatott el rászorulóknak csütörtökön a Balatonszemesi Adománybank. 
Kiss Gabriella, a balatoni karitatív szervezet vezetője elmondta: az őszödi focipálya öltözőjénél szerveztek főzést, az alapanyagokat a helyi és a balatonszemesi önkormányzat adta hozzá, az önkéntesek pedig a főzést és az ételek kiosztását vállalták. 
Hozzátette: helyi és környékbeli rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek vittek a finomságokból. – Nagyon sok helyen van szükség segítségre, de szerencsére segítő szándékból sincs kevés. Rengeteg felajánlás érkezett a süteményektől a tűzifán át a gyermekjátékokig, egy budapesti adakozó unokáit egyedül nevelő nagymamának küldött csomagot – mesélte Kiss Gabriella. 
Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője is csatlakozott a karácsony előtti jótékonysági akcióhoz, bejglit és tartós élelmiszert vitt ajándékba. 
Fotó: MW

Könyvet adnak a gulyás mellé 


Az egyik marcali pizzéria és étterem vezetése azokra is gondol, akik nem tudnak maguknak karácsonyi menüt rendelni. – Száz adag babgulyást főzünk, amit rászorulóknak osztunk szét – mondta Egyed Márton tulajdonos. – Nálunk ez már hagyomány, karácsony előtt azokra is gondolunk, akik nélkülöznek a szeretet ünnepén. Bárki kérhet az ingyen ebédből, aki pedig nem tud elmenni érte, annak kiszállítjuk. Városon belül ingyen kivisszük azoknak, akik betegség miatt nem tudnak eljönni, vagy idősek és olyan helyen laknak, hogy nem tudják megoldani az utazást – tette hozzá a tulajdonos. Az akció sikerét jelzi, hogy már volt is olyan, aki jelezte az étteremben, hogy kér az ünnepi gulyásból. És olyan is, aki beteg szüleinek kért a babgulyásból kiszállítással, hiszen nekik a hosszabb séta is megerőltető lenne. Az akció ebben az évben ráadásul kibővült. – Egy helyi vállalkozó ötszáz kötetet ajánlott fel karácsonyra, jegyezte meg Egyed Márton. Így ezen a karácsonyon nem csak egy tál ételt, de ajándékot is kapnak a fa alá a nélkülözők Marcaliban. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában