Fotók

2023.12.13. 13:08

Bázisintézményi workshopot tartott az Oktatási Hivatal Kaposváron

Megtartotta első bázisintézményi workshopját az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja (POK) a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban. 

Koszorus Rita

A rendezvényt a fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola diákjainak, az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium bemutatója nyitotta meg. Kiss Szilvia főosztályvezető köszöntőjével folytatódott a program. A bázisintézményeket pályázat útján különböző intézménytípusból választja ki a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ és a bírálóbizottság javaslatai alapján az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese. Az új pályázati ciklus 2023-ban kezdődött.

– Szerettük volna, ha ezt az időszakot ismerkedéssel kezdenénk egy ilyen lazább workshop, jellegű bemutatkozó napon, mondta a főosztályvezető. Aki hozzátette: azokat a szaktanácsadókat is meghívták, akik részt vesznek a bázisintézmények munkájában és terjesztik a jó gyakorlatokat. Ezért az ismerkedés mellett lehetőség nyílt a kapcsolatok bővítésére, se ezáltal a szaktanácsadókkal való hálózatosodásra. Kiss Szilvia kiemelte a Kaposvári POK vármegyéken is átível, hiszen Tolna is hozzájuk tartozik, így onnan is érkeztek bázisintézmények.

A nap folyamán 64 programon vesz részt két vármegye 27 bázisintézménye és 40 szaktanácsadója. 

A workshopon jó gyakorlatokból fejlődhetnek az intézmények, ötleteket meríthetnek a mindennapi munkához, vagy segíthetnek egymásnak az oktatás-nevelés különböző területein. A műhelymunka célja az volt, hogy olyan módszereket, megoldásokat építsenek be az oktató-nevelő munkába, amelyek a gyerekek érdekeit és fejlődését szolgálják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában