Téli sportok

2023.12.08. 13:23

Siófokon és Zamárdiban nyílik korcsolyapálya

Nem akadály, ha nem fagy be a Balaton, akkor is lehet korizni a parton!

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

A strandolók helyét korizók veszik át

December közepén panorámás jégpálya nyílik a siófoki Nagystrandon és egészen február elejéig várja a tél szerelmeseit, közölte szerkesztőségünkkel a Siófoki Városháza. A város idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát, az ehhez kapcsolódó programsorozat zárásaként Téli Varázzsal várják a vendégeket az adventi időszakban. 

December 15. és február 4. között a Nagystrand területén felállított korcsolyapályán  380 négyzetméternyi jégen és 100 négyzetméteres jégfolyosón csúszkálhatnak a mozgásra vágyók. A korcsolyázásban megfáradt érdeklődőket forró csemegék és italok, kölcsönzési lehetőség, öltöző, színvonalas kiszolgálótér várja.

Nyitvatartási idő:                                                                                                                                                                          

Tanítási napokon: 14.00-20.00

Hétvégén, ünnepnapokon és tanítási szünetben: 10.00-20.00

December 24.: 10.00-14.00

Árak:

Csoportos bejelentkezés ovisoknak, iskolásoknak: www.jegpalyacenter.booked4.us

Tanítási időszakban (2023. december 22-ig és 2024. január 7-től) hétköznapokon 8.00 órától 14.00 óráig előzetes időpont egyeztetés és foglalás alapján a siófoki óvodák, általános és középiskolák szervezett osztályai részére ingyenes jégpálya használat és ingyenes korcsolya bérlés biztosítása. Előzetesen

Részletek: facebook.com/siofokguide és www.siofok.hu;

Ingyenes korcsolyapálya a parton 

Legutóbbi ülésén döntött arról a zamárdi képviselő-testület, hogy 3 millió forinttal támogatja a helyi műkorcsolyapálya felállítását. Ezzel a téli Balaton egy új programlehetőséggel lesz gazdagabb, mondta Csákovics Gyula, polgármester megkeresésünkre.

Megtudtuk, a jelenleg budapesti Bazilikánál található korcsolyapálya kerül Zamárdiba, amely így december 28-tól február végéig áll a korizni vágyó balatoni turisták rendelkezésére. – Közös összefogás eredménye, hogy idén először megnyit a zamárdi korcsolyapálya. Mivel az önkormányzat fizeti a költségeket, a helyi vállalkozókból álló Zamárdi Nyitva Egyesület pedig vállalta az üzemeltetését, mondta Csákovics Gyula. De a vállalkozók azt is vállalták, hogy a rendezvénytérre kerülő korcsolyapálya köré programokat és szolgálatatásokat szerveznek. Így igazi téli hangulat várja azokat, akik a két ünnep között Zamárdiban csúsznának. 

Bogláron már egy hete csúszkálhatunk 

Beszereztek egy nagyobb jégkészítő gépet, valamint minden hétvégére programokkal készülnek gyerekeknek és felnőtteknek a balatonboglári jégpályán. A büfében forralt bor, forró almalé, lángos és sok finomság várja a vendégeket. A Balatoni Bocsok jégkorong csapatába 5-8 év közötti gyerekek jelentkezését várják, akik a boglári a pályán fognak edzeni. Akinek nincs korcsolyája, az a helyszínen a 120-130 darabos készletből kölcsönözhet. Hétfőtől csütörtökig délután kettő órától nyolcig, pénteken kilenc óráig, szombaton és vasárnap tíz órától este kilencig várják a korcsolyázás szerelmeseit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában