Megmérettetetés

2024.01.28. 14:00

Bormustrán díjazták a finom borokat Kaposfüreden

Borsmustrát tartott a Füredi Szőlősgazdák Egyesülete, hat településről összesen 41 bormintát adtak le a termelők. A kaposfüredi művelődési házban szombaton este adták át a legjobbaknak járó díjakat.

Harsányi Miklós

– A hagyományokat tovább folytatjuk, ezúttal is sokan jelentkeztek a felhívásunkra – mondta Bacza Tibor, az egyesület elnöke. – A mustrára csak tavalyi 2023-as borokkal nevezhettek az indulók, akik között toponári, batéi, mernyei, hetesi, magyaregresi és füredi szőlőtermelő is volt.

Jobbnál-jobb borok sorakoztak

Göncz Gábor vezetésével négy tagú bírálóbizottság értékelte a borokat. Fehérből 17 fajtát küldtek az indulók, ezek között olaszrizling, zenit és cserszegi fűszeres is akadt, a vörösboroknál  a merlot és a kék frankoson kívül cabernet sauvignont is pontoztak. 

 

Szombaton este eredményt hirdettek: a fehérbor-kategóriában Ferencz Elemér cserszegi fűszerese érte el el a legjobb eredményt, a rozénál Vékony Zoltán (kék frankos- cebernet sauvignon) végzett az élen, a vörösboroknál Bacza Tibor cabernet sauvignonnal szerezte meg az első helyet, Novák László (direkttermő) kapott elismerést. A kaposfüredi részönkormányzat díját Lábodi Miklósnak (pinot blanc) ítélték oda, a Főnix Nagyasszonyok Egyesület díjával Toronyi Józsefet (királyleányka) jutalmazták. 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában