Forralt bor

2024.01.15. 10:40

Fölényes női győzelem a borfőző versenyen 

Hetedik alkalommal rendezte meg a nagyatádi önkormányzat, a Prológ Alapítvány és Németh Csaba alpolgármester a már hagyományosnak számító forralt bor- főzőversenyt.

Györke József

Fotó: Györke József

A hideg idő ellenére 13 fehér és 15 vörösborral neveztek a versenyzők  – mondta Németh Csaba, Nagyatád alpolgármestere. Volt, aki saját, volt, aki vásárolt borral indult a megméretésen, melyre sok érdeklődő érkeztek, akiket hagymás zsíros kenyér, többféle pogácsa és természetesen forralt bor várta. Pár helyen a pálinkás butykos is előkerült. Többen foglaltak helyet a parázsló tűz környékén, szalonnát sütött gyerek és felnőtt egyaránt. 

Már kezdett sötétedni, mire a háromfős zsűri elvégezte feladatát. A fehér borok kategóriájában harmadikok lettek az Ötvösi Bor Ászok. Nagy örömmel érkezett a második helyen végzett Bokor Zsanett, Kiss Kinga páros, hogy átvegye az oklevelet és az ajándékkosarat. Már készültek elmenni, de szóltak nekik, még maradjanak kicsit, ugyanis az első helyezés is az övék. Ennek hallatán aztán jött az igazi nagy és hangos öröm a fiatal hölgyek részéről. Pauska Mária bora pedig különdíjban részesült. 

A vörös boroknál is a hölgyeket ünnepelték. Itt a Nők Nagyatádért Egyesület vitte el a pálmát. Második Bódis Sándor, harmadik Kocsis Ágnes lett. Különdíjat Butor Sándor kapta. Ormai István, a zsűri elnöke megdicsérte a versenyzőket, hogy ilyen nagy számban megjelentek és finomabbnál finomabb borokat állítottak elő. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában