Fotók

2024.01.29. 13:22

Igazgatóként köszöntötték húsz éve, alelnökként búcsúztatták

Új feladatot kapott Óvári Róbert, a Magyar Pünkösdi Egyház alelnökének választották. Több mint két évtizeden át vezette a kaposvári és a vótapusztai szeretetotthont. A szociális szakembertől hétfőn délelőtt búcsúztak a lakók, kollégák, a város, a megye képviselői.

Góz Lilla

– Huszonegy évvel ezelőtt a zalaegerszegi gyülekezetet vezettem és az egyház akkori vezetősége keresett meg, hogy a nyugdíjba vonuló Kincses József helyére jöjjek vissza Somogyba – mesélte Óvári Róbert, aki a vótapusztai kastélyban működő szeretetotthon vezetője lett. A több, mint húsz év sok kihívást tartogatott számára. 

– 2012-ben leégett a kastély és szerencsére nem lett senkinek baja, négy év alatt sikerült az összefogásnak köszönhetően újjáépíteni, majd az egykori kaposvári ruhagyárban építettük fel az idősotthont, nyugdíjas házat és a bölcsődét – mondta Óvári Róbert, aki februártól az egyház alelnökeként fog tevékenykedni.

Óvári Róbert több mint két évtizeden át vezette a kaposvári és a vótapusztai szeretetotthont.
Fotók: Lang Róbert

– A szíven csücske marad mindkét somogyi intézmény és azon leszek, hogy segítsem a kaposvári otthon további építkezését – emelte ki. Utódja Torma László lesz. – Jelenleg 120 gondozottunk van és bővítést tervezünk és bízom benne, hogy Óvári Róbert nyomába tudok lépni, méltó utódja leszek – tette hozzá az igazgató. 

Sántha Csilla, az egyház intézményirányítási központjának főigazgatója felidézte, hogy 1987-ben nyitotta meg kapuit a vótapusztai kastélyban működő otthon és Óvári Róbert 2004 óta irányította feleségével. 

– Áldás, hogy munkátokra hivatásként tekintetek, ehhez párosul kellő áldozatkészség, alázat, szakmai tudás – emelte ki Sántha Csilla. 

Az ünnepségen köszönetet mondott Óvári Róbertnek Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, Vetési Bernadett, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere és Nábrádi Csilla, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság somogyi kirendeltségének igazgatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában