Egyházi nevelés

2024.01.04. 10:57

Kapaszkodó és örök reményforrás a hit

Lőrincz Sándor

Amint azt lapunk hírül adta: Szászfalvi László csurgói református lelkész, országgyűlési képviselő, valamint Gombos Sándor egykori agrárkamarai elnök, a kaposvári református gyülekezet megválasztott gondnoka vehette át Hella Ferenc esperestől a Pálma-díjat, amelyet az egyházmegye 2020 decemberében alapított azzal a céllal, hogy megköszönjék a Somogyi Református Egyházmegyében szolgálatot teljesítők áldozatos munkáját. A két díjazottat arról kérdeztük, mit hoz az új esztendő. Gombos Sándor azt mondta: a kaposvári egyházközségnek van perspektívája, komoly misszió zajlik, épül a bölcsőde majd az óvoda, gyarapszik a gyülekezet, így bőven lesz feladat ebben az esztendőben is. A kitüntetett szerint az a legfontosabb, hogy mindenki vegye komolyan a szolgálatot, hiszen – mivel nehéz időket élünk –, az elkövetkezendő időkben még nagyobb szerep hárul az egyházakra, így a reformátusra is. Reményik Sándort idézte: „Ne hagyjátok a templomot,/A templomot s az iskolát!”; arra utalva, hogy az egyházi nevelés komoly identitáserősítő tényező, ezért szükséges folyamatosan támogatni az egyházi intézményeket. 

Így véli Szászfalvi László is, akit az angyali kar éneke, üzenete foglalkoztatta leginkább a karácsonyi ünnepkörben. A hon­atya úgy véli, hogy Jézus megszületésének ünnepe mindannyiunknak kellő erőforrást adott az idei évre. Aki itt, e földön hitelesen élte át a misztériumot, ahhoz közelebb került a menny. A keresztyén ember számára az istenkövetés 2024-ben is ajtókat nyit, távlatot ad, kapaszkodót és bizalmat, örök reményforrást jelent, hiszen aki hisz, annak minden lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában